Képzés

Óráinkra BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES!

A Budakeszi Kutyaiskolában kétféle képzéssel foglalkozunk:

Engedelmes/fegyelmező

A képzés alapja a jutalom (játék, jutalomfalat). Végeredménye, célja egyénenként különböző lehet. Ez lehet az alapvető szófogadás, fegyelmezettség elsajátítása, de aki kedvet érez hozzá, akár bele is kóstolhat a versenyzés világába.
Mivel minden kutya (és gazdi:) más tempóban tanul, valamint más-más a kitűzött cél, így az oktatás nem tanfolyamos rendszerben működik, folyamatosan mennek kezdő/kölyök, középhaladó, haladó és versenyfelkészítő csoportjaink, amelyekhez bármikor lehet csatlakozni. Így a gazdákra van bízva, hogy meddig járnak kutyájukkal, annak függvényében, hogy mit szeretnének elérni az ebekkel.
Előzetes bejelentkezés szükséges, hogy tudjuk biztosítani az optimális csoportlétszámot.


Őrző-védő

A kiképzés lényege a kutya kontrollálhatóságának, irányíthatóságának nagyfokú fejlesztése.
A képzés során a kutya és gazdája együtt tanulja meg a helyes helyzet felmérését, és az arra adható lehető legkorrektebb válaszreakciókat.
Ez a fajta képzés nagyban hozzájárul a kutya stabil idegrendszerének kialakulásában.
Előzetes bejelentkezés szükséges.


Agility

Agility

Játékos sport, amellyel szintén remekül fejleszthető a kutya irányíthatósága. Az agilityben is jutalmazással motiváljuk az ebeket, ez lehet a kedvenc játéka, amelyet megkap a feladatsor teljesítését követően, vagy egy finom jutalomfalat. Az agility során különböző típusú és nagyságú akadályokon kell végigmennie a kutyának először pórázon, majd később póráz nélkül, gazdájának profi irányításával. A pályák szinte a végtelenségig variálhatók. Szuper kikapcsolódás azok számára is, akik csak hobbi szinten ismerkednek a sporttal.
Előzetes bejelentkezés szükséges.


Tanulóinkat csoportokba osztva képezzük (az engedelmes oktatás során):

Kezdő/kölyök csoport

Kölyök/kezdő

Az egy évesnél fiatalabb kutyák csoportja, átmenet az óvoda és az iskola között. Ajánlott már akkor csatlakozni, ha a kutyus megkapta összes oltását (akár 4-5 hónaposan). A cél az alapok lefektetése, a kutyák szocializációja. Sok játékkal tesszük mozgalmassá az órát a fiatal kutyusok számára (közös játék, könnyed akadályok). Elsajátítjuk az alap gyakorlatokat: láb mellett séta laza pórázon, ültetés, fektetés, állítás, behívás, helybenmaradás alapja.


Középhaladó csoport

Az egy évesnél idősebb, illetve a kezdő csoportból átkerült kutyusok csoportja. Itt a már megfelelő alapokkal rendelkező ebek tudásának pontosítása, és újabb, összetettebb feladatok tanulása a cél: szabadon követés (póráz nélkül láb mellett menetelés), biztos helybenmaradás, behívás pontos végrehajtása, menet közben ültetés, fektetés gyakorlata, stb.


Haladó csoport

HaladóA középhaladó csoportból átkerült kutyusok csoportja. Itt a középhaladó csoportban elsajátított, összetettebb feladatok (szabadon követés, menet közben ültetés, fektetés, behívás pontos végrehajtása, stabil helybenmaradás, stb.) tovább  csiszolása, pontosítása a cél, sok egyéni munkával, kiegészülve igény esetén apportírozással, előreküldés tanításával.


Kezdő-haladó vegyes csoport

Ebben a csoportban részt vehetnek kezdő és haladó kutyák is. A kezdőknek ugyanúgy biztosított a közös játék, akadályozás, ahogy a kölyök csoportban. A megfelelő haladás érdekében a vegyes csoportba csak olyan kezdő kutyák jelentkezhetnek, akik 2-3 kezdő/kölyök csoportos alkalmon már részt vettek. Az órán az alapfeladatokat mindenki saját szintjének megfelelően kapja.


Versenyfelkészítő csoport

VersenyfelkészítőSokan csak azért járnak iskolánkba, hogy alapvető engedelmességre tanítsák az ebeiket. De akadnak olyanok is, akiket úgy magával ragad a “kutyázás”, hogy mindig újat szeretnének tanulni, és akár kipróbálnák magukat vizsgákon, versenyeken is. Itt a kutyák és gazdáik megtanulhatják a komplett vizsgasorokat, vagy azoknak egy-egy elemét, pl. apportírozás, előreküldés, fürkészés, stb.