Csoportok

Tanulóinkat csoportokba osztva képezzük (az engedelmes oktatás során):

Kezdő/kölyök csoport

Kölyök/kezdő

Az egy évesnél fiatalabb kutyák csoportja, átmenet az óvoda és az iskola között. Ajánlott már akkor csatlakozni, ha a kutyus megkapta összes oltását (akár 4-5 hónaposan). A cél az alapok lefektetése, a kutyák szocializációja. Sok játékkal tesszük mozgalmassá az órát a fiatal kutyusok számára (közös játék, könnyed akadályok). Elsajátítjuk az alap gyakorlatokat: láb mellett séta laza pórázon, ültetés, fektetés, állítás, behívás, helybenmaradás alapja.


Középhaladó csoport

Az egy évesnél idősebb, illetve a kezdő csoportból átkerült kutyusok csoportja. Itt a már megfelelő alapokkal rendelkező ebek tudásának pontosítása, és újabb, összetettebb feladatok tanulása a cél: szabadon követés (póráz nélkül láb mellett menetelés), biztos helybenmaradás, behívás pontos végrehajtása, menet közben ültetés, fektetés gyakorlata, stb. Középhaladó csoportot abban az esetben indítunk, ha az aktuális tanulói összetétel indokolja.


Haladó csoport

HaladóA középhaladó csoportból átkerült kutyusok csoportja. Itt a középhaladó csoportban elsajátított, összetettebb feladatok (szabadon követés, menet közben ültetés, fektetés, behívás pontos végrehajtása, stabil helybenmaradás, stb.) tovább  csiszolása, pontosítása a cél, sok egyéni munkával, kiegészülve igény esetén apportírozással, előreküldés tanításával. Amennyiben nincs középhaladó csoport, úgy a kezdő/kölyök csoportból lehet átkerülni a haladóba.


Kezdő-haladó vegyes csoport

Ebben a csoportban részt vehetnek kezdő és haladó kutyák is. A kezdőknek ugyanúgy biztosított a közös játék, akadályozás, ahogy a kölyök csoportban. A megfelelő haladás érdekében a vegyes csoportba csak olyan kezdő kutyák jelentkezhetnek, akik 2-3 kezdő/kölyök csoportos alkalmon már részt vettek. Az órán az alapfeladatokat mindenki saját szintjének megfelelően kapja.


Versenyfelkészítő csoport

VersenyfelkészítőSokan csak azért járnak iskolánkba, hogy alapvető engedelmességre tanítsák az ebeiket. De akadnak olyanok is, akiket úgy magával ragad a “kutyázás”, hogy mindig újat szeretnének tanulni, és akár kipróbálnák magukat vizsgákon, versenyeken is. Itt a kutyák és gazdáik megtanulhatják a komplett vizsgasorokat, vagy azoknak egy-egy elemét, pl. apportírozás, előreküldés, fürkészés, stb.


Mit tegyek, ha nem tudom eldönteni, hogy melyik csoport lenne számomra megfelelő?

A legoptimálisabb, ha már kölyök korban elkezdődik a kutyák oktatása, szocializálása, de többször előfordul, hogy felnőtt kutyusokkal érkeznek hozzánk gazdik. Ilyenkor egyénileg mérlegeljük, hogy melyik csoporthoz lehet csatlakozni, attól függően, hogy mennyire szociális az adott eb. Ebben az esetben keressetek minket elérhetőségeink bármelyikén, hogy át tudjuk beszélni a lehetőségeket.

 

Óráinkra minden esetben bejelentkezés szükséges!